Trump voor het eerst enige (Republikeinse) kandidaat bij voorverkiezingen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de voorverkiezingen van dinsdag zal Donald Trump in het Republikeinse kamp voor het eerst de enige kandidaat zijn. De Grand Ole Party (GOP) houdt voorverkiezingen in de staten Nebraska en West Virginia. Nadat als laatste tegenstrevers Ted Cruz en John Kasich de handdoek in de ring hadden gegooid, bleef Trump als enige van de zestien Republikeinse kandidaten voor het Witte Huis over. Maar nog moet hij opkomen bij de voorverkiezingen waarbij het erop neerkomt dat een kandidaat voldoende afgevaardigden voor de Partijconventie moet verzamelen om de investituur te verkrijgen. Bij de Republikeinen zijn dat er 1.237, terwijl Trump er volgens de gezaghebbende website realclearpolitics.com tot nu toe 1.068 heeft vergaard.

Volgens opiniepeilers zal Trump alle of bijna alle nog te grabbel zijnde afgevaardigden voor zich winnen, en zo de horde van de 1.237 nemen.

Wat niet betekent dat iedereen binnen de GOP daarmee is opgezet, integendeel.

De Democraten gaan dinsdag enkel in West Virgina naar de stembus. Senator Bernie Sanders ligt in de resultaten achter op de vroegere First Lady, maar is favoriet in die staat.

Bron: Belga