Wat zit er in de zakken van de Low Impact Man?

Steven Vromman raakte bekend met zijn programma Low Impact Man op Canvas. Hij doet er alles aan om zijn ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. Voor Metro nam hij een kijkje in de zakken van zijn tweedehands jeans.

 

call-moodboard-railpas

Blue-Bike kaart
In de portefeuille steekt mijn blue-bike kaart en mijn railpass. Daarmee kan ik het grootste deel van mijn vervoer regelen, en tussendoor nog eens Metro lezen ook.


caal-moodboard-sleutels

Cohousing
Toen ik in 2008 van start ging als Low Impact Man was dit in een niet zo goed geïsoleerde woning. Sinds enkele weken ben ik echter trotse bewoner van een kersverse cohousing. Hier de sleutels van mijn laagenergie appartement waar we trouwens ook wasmachines, auto’s en spullen met elkaar delen.


callc-moodboard-lidkaarten

Lidkaarten
Aangezien ik veel belang hecht aan het middenveld en de vele organisaties die werken aan een duurzame samenleving, ben ik lid van een hele reeks van deze clubs. De lidkaarten van Velt, Eva, Natuurpunt en de Fietsersbond zijn er enkele van. Met de kaarten krijg ik trouwens nog eens korting in vegetarische restaurants en een hoop ecologische winkels.


call-moodboard-zakdoek

Zakdoek
En wat zit er naast sleutels en een portefeuille nog in mijn broekzak? Een ouderwetse zakdoek (niet gestreken weliswaar). Want hergebruiken zit hem in de kleine dingen. Alle foto’s zijn overigens gemaakt met de Fairphone.


caal-moodboard-bankkaart

Betaalkaart
Heel trots ben ik op mijn splinternieuwe betaalkaart. Eentje van New-B, de coöperatieve bank in oprichting. Het is niet enkel een bio-afbreekbare kaart, maar bij elke verrichting gaat er vijf cent naar het goede doel.

Steven reist Vlaanderen rond met zijn eco-comedyshow en boek ‘Stop met klagen’.
Info op www.stopmetklagen.be.

(Foto bovenaan: Ghys Ory)