Meisje niet welkom op schoolbal omdat ze een pak draagt

Aniya Wolf was vrijdag niet welkom op haar schoolbal voor laatstejaarsstudenten in Pennsylvania. Het meisje werd naar huis gestuurd omdat ze een pak droeg in plaats van een jurk.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Aniya houdt niet van jurken en kleedt zich altijd al als een jongen. “Ik heb nooit met barbiepoppen gespeeld of meisjeskleren gedragen", vertelt Wolf aan de lokale zender ABC27.

“Ze had net een nieuw pak gekocht, maar in laatste instantie kreeg ze een mail van de schooldirectie, waarin stond dat meisjes verplicht een jurk moesten dragen”, aldus Carolyn, Aniya's moeder. Ze vond dit niet kunnen en contacteerde tevergeefs de school. “Mijn dochter zag er prachtig uit in haar pak. Ze keek enorm uit naar het bal.”

Aniya werd tijdens het bal bij de arm genomen door iemand van de security, met de mededeling dat ze het bal moest verlaten of dat anders de politie er bijgehaald zou worden. “Veel meisjes droegen korte jurkjes, terwijl een pak veel minder erg is”, vertelt een droevige Aniya.

De school zegt dat de mail drie maanden geleden is verstuurd en nog eens op 6 maart. “We vragen studenten gewoon om onze regels te volgen”, klinkt het bij de directie.