Rode Duivels - City-coach Pellegrini: "Vincent Kompany moet onder het mes"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vincent Kompany moet geopereerd worden. Dat heeft Manchester City-coach Manuel Pellegrini zondag laten weten na de competitiematch van de Citizens tegen Arsenal (2-2). "Vincent moet geopereerd worden aan zijn spieren en ik weet niet hoe lang hij buiten strijd is. Dat zou lange tijd kunnen zijn, momenteel is dat moeilijk in te schatten", klonk het bij Pellegrini. Zaterdag al had Kompany zelf laten weten dat hij niet fit raakt voor het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli). "Ik zal het EK missen en voor mij is dat zeer triest nieuws", schreef de kapitein van de Duivels en City zaterdagavond op zijn Facebook-pagina. Kompany liep in de terugwedstrijd van de halve finales van de Champions League van woensdag tegen Real Madrid een liesblessure op en moest al snel vervangen worden.

Fysiotherapeut Lieven Maesschalk heeft Kompany al onderzocht, weet Sporza. "Ik heb hem inderdaad al gezien, hij was natuurlijk heel ontgoocheld", klinkt het bij Sporza. "Vincent leeft voor zijn land. Maar aan de andere kant put hij altijd moed uit die ontgoocheling. Dat is fenomenaal".

"Je kent het verhaal van de afgelopen drie maanden met zijn kuit. Terugkeren onder tijdsdruk en dan hervallen. Nu heeft hij een scheuring opgelopen in zijn slanke dijspier", meldt Maesschalk. "Er komt een operatie aan te pas. Dan volgt een periode van relatieve rust om alles te laten helen. Daarna komt het actieve proces. Het zal ongeveer vier maanden duren om Vincent weer wedstrijdfit te krijgen. Van die tijd moeten we gebruik maken om het hele lichaam te optimaliseren."

bron: Belga