Hamdi Harbaoui ruilt Lokeren voor Udinese

door
Belga
Leestijd 1 min.

Hamdi Harbaoui (31) neemt afscheid van Sporting Lokeren. De Tunesische prijsschutter heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij het Italiaanse Udinese. Harbaoui bevestigde de transfer gisterenavond na de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen (5-1), waarin hij vier keer scoorde. "Ik heb voor drie jaar bij Udinese getekend. Het is een nieuw avontuur voor mij. Ik kijk er erg naar uit", zei Harbaoui aan Sporting TV. "Ik hou alleen maar mooie souvenirs over aan Lokeren en zal de club blijven volgen. Ik wens Lokeren een mooie toekomst."

Spelen in de Serie A is volgens Harbaoui "een droom die uitkomt". "Het is een uitstekende competitie. Dit is een kinderdroom die uitkomt. Italië en Engeland zijn competities die mij altijd hebben aangesproken. Ik besef wel dat ik in Italië nog alles te bewijzen heb en dat ze mij er niet kennen."

Harbaoui keerde in oktober 2015 terug naar Lokeren, de club waarvoor hij tussen 2011 en 2014 aan de lopende band had gescoord. Na lang juridisch getouwtrek tussen Lokeren, de FIFA en Qatar SC (de club die hem al maanden niet meer had betaald) kreeg de aanvaller eind december groen licht om weer voor de Waaslanders te spelen.

De Tunesiër verlaat Daknam als een transfervrije speler. Hij won met Lokeren twee keer de Belgische beker (in 2012 en 2014). Die eerste bekerwinst noemt Harbaoui overigens "het mooiste moment uit zijn carrière". In het seizoen 2013-2014 werd hij topschutter in eerste klasse (22 goals).

bron: Belga