EK voetbal U17 - België speelt gelijk tegen gastland Azerbeidzjan

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische nationale voetbalploeg bij de min 17-jarigen is zondag in Bakoe in zijn tweede groepswedstrijd op het EK niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen gastland Azerbeidzjan. De jonge Rode Duivels moesten lang wachten voordat Adrien Bongiovanni (72.) het openingsdoelpunt van de wedstrijd maakte. Azerbeidzjan kwam vrijwel meteen langszij dankzij de ingevallen Murad Mahmudov (77.). In de blessuretijd gingen de Belgen nadrukkelijk op zoek naar het tweede doelpunt, maar de poging van Loïs Openda strandde op het doelkader.

Eerder dit EK wonnen de Belgen in groep A met 2-0 van Schotland. Woensdag (14u) neemt het team van bondscoach Thierry Siquet het in zijn derde en laatste groepswedstrijd op tegen Portugal met de winst in groep A als inzet. De Portugese U17 won zowel van Schotland (2-0) als van het gastland (5-0).

Portugal voert de stand aan met 6 op 6, gevolgd door de jonge Rode Duivels, die vier punten verzamelden. Azerbeidzjan is derde met één punt, Schotland is laatste zonder punt. De eerste twee landen van elke groep stoten door naar de kwartfinales (14 en 15 mei). Nadien volgt een eventuele halve finale op 18 mei en de finale op 21 mei. Aan het EK van dit jaar is, in tegenstelling tot het EK vorig jaar in Bulgarije, geen WK-kwalificatie verbonden.

België speelde met: Svilar, Vanheusden (cap), Delcroix, Foulon, Peeters, Verlinden (75. Boonen), Corryn, Vanhaecke (67. Openda), Bongiovanni, Emmers

bron: Belga