Belgen in het buitenland - De Bruyne (Manchester City) scoort, Benteke (Liverpool) geeft assist

Manchester City is zondag in de topper van de 37e en voorlaatste speeldag in de Engelse Premier League niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel tegen Arsenal. Rode Duivel Kevin De Bruyne maakte de tweede treffer voor de Citizens, die door de puntendeling de derde plaats laten liggen. City, met De Bruyne in de basis en zonder de geblesseerde Vincent Kompany, kwam op voorsprong via de onvermijdelijke Sergio Agüero (28.), maar meteen daarna maakte Olivier Giroud (10.) gelijk. In de tweede helft rondde KDB een mooie ren af met een dito schot (51.), halfweg de tweede helft zette Alexis Sanchez de 2-2 op het bord (68.). Arsenal (68 ptn) blijft zo derde in het klassement, City (65.) vierde. Stadsgenoot United, dat een wedstrijd minder speelde, is vijfde met 63 punten.

Nog zondag hield Liverpool de drie punten thuis tegen Watford (2-0). Joe Allen (35.), op assist van Christian Benteke, en Roberto Firmino (76.) scoorden voor de Reds. Benteke en Simon Mignolet maakten de 90 minuten vol voor Liverpool, dat achtste is in de stand (58).