Tunesische gamers kunnen een koe winnen

Spelletjes op smartphone zijn een populaire tijdverdrijf, maar in Tunesië zijn er ook nog eens mooie prijzen mee te winnen. Zo ging een koppel onlangs aan de haal met een koe. Dat bericht nieuwssite Tuniscope

Het spelletje Bagra, waarbij je een kudde koeien moet houden terwijl je beesten van andere spelers steelt, is het bedenksel van Digital Mania. De Tunesische ontwikkelaar probeert echter meer dan enkel vermaak te bieden. Zo is het volgens ShemsFM de eerste app die aankopen in Tunesische dinar afrekent. Zelfs spelers in Frankrijk of de Verenigde Staten moeten met de dinar betalen, wat de lokale economie ten goede moet komen.

Daarnaast houdt Digital Mania ook een scorebord bij. Regelmatig wordt er gekeken wie het grootste aantal digitale runderen heeft.  De nummers twee en drie worden beloond met technologische gadgets als een smartphone of tablet, maar het is hem natuurlijk om de hoofdvogel te doen. De onbetwiste nummer één krijgt een koebeest uit vlees en bloed.

Zo bracht Pamela de koe twee weken door op het hoofdkwartier van Digital Mania, totdat het winnende paar haar kwam ophalen. Winnaars die geen ruimte hebben voor een omvangrijk huisdier, kunnen ervoor kiezen om het dier te schenken aan een goed doel. Een andere optie is om de prijs uitbetaald te krijgen in rauw vlees.

Zoals je in bovenstaande video kan zien, liep het met Pamela blijkbaar goed af. Gamers kunnen ondertussen hun pijlen richten op het volgende rund, dat de naam Brigitte heeft meekregen.