Van Tichelt, Loko en Taeymans moeten snel inpakken in Bakoe

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dirk Van Tichelt (-73 kg) werd in de achtste finales van de Grand Slam van Bakoe verrassend uit het toernooi gewipt door de 23-jarige Oezbeek Giyosjon Boboyev. Sarah Loko (-63 kg) en Roxane Taeymans (-70 kg) verloren beiden hun eerste kamp. Dirk Van Tichelt (IJF 17) had in zijn eerste duel van de dag geen enkele moeite met de kampioen van Oceanië, de Australiër Jake Bensted (IJF 26). Iets meer dan drie minuten had onze landgenoot nodig om twee yuko's te scoren en de beslissende ippon.

De volgende opdracht tegen de Oezbeek Giyosjon Boboyev, 51e op de wereldranglijst en geen enkel resultaat gedurende de eerste maanden van dit jaar, leek dus meer dan haalbaar. Temeer omdat Van Tichelt Boboyev begin februari in de tweede ronde van de Grand Slam van Parijs al eens had verslagen; ook al was het maar met één strafpunt. Maar de Oezbeek kende blijkbaar een superdag want hij wipte niet alleen Van Tichelt met waza-ari uit de competitie, maar slaagde er tevens in de finale te bereiken.

Sarah Loko (IJF 71) verloor met ippon van haar voormalige landgenote, de Franse Marielle Pruvost (IJF 42) en Roxane Taeymans (WR 37) onderging een gelijkaardig lot tegen Moïra De Villiers (IJF 30) uit Nieuw-Zeeland.

Met een vijfde plaats behaalde Topsporter van Defensie Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) voorlopig het beste resultaat voor de Belgen op de Grand Slam van Bakoe.

Aan Benjamin Harmegnies (+100 kg) om morgen beter te doen. Hij moet wel beginnen tegen de 20 plaatsen hoger gerangschikte thuiskamper Ushangi Kokauri (IJF 31), die die jaar al zilver veroverde op de European Open van Praag en goud op de European Open van Oberwart en de African Open van Casablanca.

bron: Belga