Jupiler Pro League - Club Brugge kan zondag in Gent titelambities kracht bijzetten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met de clash tussen landskampioen AA Gent en competitieleider Club Brugge zijn alle ogen in play-off I zondagavond (18u) gericht op de Ghelamco Arena.

Blauwzwart won op 9 april met 2-0 van de Buffalo's op de tweede speeldag, maar verloor daarna buitenshuis zowel in Anderlecht (1-0) als Genk (4-2). De drie punten pakken bij de Gentse rivalen wordt dus geen sinecure voor de troepen van Michel Preud'homme, hoewel ze de voorbije twee matchen wel flink wat vertrouwen tankten tegen Zulte Waregem (5-0) en Genk (3-1).

AA Gent volgt in de stand, met nog vier speeldagen te gaan, op 6 punten van Club en moet absoluut winnen om nog uitzicht te behouden op een nieuwe landstitel.

Hetzelfde geldt voor Anderlecht, dat zondagnamiddag (14u30) gastheer speelt voor KV Oostende. Paars-wit zette op de vorige speeldag thuis Gent opzij (2-0) en wil die lijn in het Vanden Stockstadion doortrekken. Bij een nieuwe zege tegen de kustploeg en verlies van Club Brugge komen beide teams op gelijke hoogte. Op speeldag acht (op 15 mei) staat Club/Anderlecht op de affiche.

Morgen/vrijdag (20u30) opent Genk, de vierde in de stand, de zevende speeldag met een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Zulte Waregem.

Zaterdag staan de laatste duels in de poules van play-off II op het programma. In groep A is Kortrijk al zeker van de eerste plaats. De Kerels gaan om 18u op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz. Gelijktijdig neemt Standard het thuis op tegen Waasland-Beveren.

In groep B komen met Charleroi (8), Lokeren (8) en Mechelen (7) nog drie ploegen in aanmerking voor de eerste plaats. Om 20u30 ontvangt Lokeren Mechelen en trekt Charleroi naar het al uitgeschakelde STVV.

bron: Belga