Hevige protesten na verkrachting en moord op Indiase studente

Hevige protesten na verkrachting en moord op Indiase studente
Hevige protesten na verkrachting en moord op Indiase studente

De verkrachting en de moord op een Indiase studente hebben hevige protesten uitgelokt in het zuiden van het land. De premier van de deelstaat Kerala bezocht vandaag de moeder van het slachtoffer, die in het ziekenhuis ligt. Hij beloofde een snelle opheldering van de zaak. Voor het ziekenhuis uitten honderden demonstranten hun ongenoegen over het in hun ogen trage optreden van de autoriteiten. Ze menen dat de overheid de zaken op hun beloop laat, omdat de familie van het slachtoffer tot een lage kaste behoort.

De 30-jarige studente werd op 28 april vermoord in de stad Ernakulam. Voorlopig zijn geen arrestaties verricht. Kort na het begin van de protesten pakte de politie drie mannen op, maar enkel voor verhoor. In Kerala is net een verkiezingscampagne bezig. De verkrachting en de moord, waarbij de ingewanden van het slachtoffer naar buiten zouden zijn gekomen, zijn voorpaginanieuws in India.

De zaak doet denken aan de groepsverkrachting van een 21-jarige vrouw in december 2012 in de hoofdstad New Delhi, waarna veel Indiërs op straat kwamen om meer veiligheid voor vrouwen te eisen. India kampt al enige tijd met een hoog niveau van seksueel geweld tegen vrouwen.

Bron: Belga