Dodelijk ongeval E17: trucker reed in op file

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het ongeval op de E17 ter hoogte van Aalbeke is veroorzaakt door een Oekraïense trucker die een file te laat opmerkte. Dat meldt de Kortrijkse afdeling van het parket van West-Vlaanderen. De Oekraïense man (59) reed met zijn oplegger in op de file. Zijn voertuig vatte meteen vuur. Hij kon niet meer gered worden. Zijn vrachtwagen botste tegen een voorligger, die op zijn beurt botste tegen een vrachtwagen voor zich. De tweede vrachtwagen, geladen met papierrollen, vatte ook vuur. De bluswerken van dat voertuig verliepen moeizaam, maar er raakten geen andere inzittenden gewond.

Ook op de E403 gebeurde een zwaar verkeersongeval. Dat ongeval deed zich voor in een file die zich had gevormd aan de afrit Wevelgem, met verkeer dat omwille van het ongeval in Aalbeke van de E17 was weggeleid. Daar waren twee vrachtwagens en vier personenwagens in betrokken. Er viel een licht- en een zwaargewonde.

Ook ter hoogte van Waregem en Marke deden zich ongevallen voor op de E403. In Marke moest een persoon uit zijn voertuig bevrijd worden. In Waregem bleef het bij blikschade.

bron: Belga