Taille bepaalt hoe sexy een vrouw is

Vergeet borsten, billen en lang haar, je taille bepaalt hoe aantrekkelijk je bent. Uit onderzoek blijkt dat de meest aantrekkelijke vrouwen allemaal een taille van 67 centimeter hebben.

Wat de ideale vrouwelijke figuur is, wordt al langer onderzocht. Dr. William Lassek van de University of Pittsburgh en professor Steven Gaulin van de University of California zijn ervan overtuigd dat ze de sleutel hebben gevonden. Zo zou de omtrek van de taille cruciaal zijn. “Het lijkt erop dat de aantrekkelijkheid stijgt als de omtrek van de taille afneemt, maar de heupen mogen niet parallel mee dunner worden”, stellen de onderzoekers.

Om tot die conclusie te komen kregen mannelijke én vrouwelijke universiteitsstudenten foto’s voorgelegd van Playboymodellen en andere universiteitsstudenten. De cijfers van aantrekkelijkheid die ze aan de foto gaven, werden vervolgens naast het cijfermateriaal van het lichaam van de vrouw op de foto gelegd. Hoe smaller de taille, hoe aantrekkelijker de vrouw werd bevonden.

De meest sexy fictief personages zouden dan ook Jessica Rabbit, Lara Croft, Wonder Women en barbie zijn. Zij hebben allemaal nog dunnere taillers dan 67 centimeter. Voor echte vrouwen is dat cijfer moeilijke te halen. Beyoncé en Kim Kardashian hebben dat wel, maar de gemiddelde universiteitsstudente heeft een taille van 74 centimeter.