Tickets voor concert Michael Kiwanuka in Trix illegaal aangeboden

Tickets voor concert Michael Kiwanuka in Trix illegaal aangeboden

Op woensdag 4 mei start de ticketverkoop voor het concert van Michael Kiwanuka op 3 november in Trix in Antwerpen. De website tickettribune.nl biedt reeds op voorhand de mogelijkheid aan om via hen tickets te reserveren, zonder enige samenwerking met Trix. Dat meldt het muziekcentrum in Antwerpen dinsdag. Trix heeft ernstige bezwaren tegen deze praktijken. “Georganiseerde doorverkoop van tickets is in België verboden”, zegt Ken Veerman, zakelijk directeur van Trix. “Deze praktijk is dus illegaal. Wellicht opereert de website daarom vanuit Nederland, waar doorverkoop van tickets nog steeds toegelaten is.”

De website in kwestie hanteert volgens Trix overigens prijzen die een stuk boven de oorspronkelijke verkoopprijs liggen. “De officiële ticketprijs is 29,50 euro inclusief reservatiekosten. Tickettribune biedt de tickets aan voor 55 euro + 15 euro servicekosten. Ook dat is verboden”, aldus Veerman.

“Voorts worden op tickettribune al tickets aangeboden voor de start van de voorverkoop met de mededeling: ‘U kunt bij TicketTribune voorverkoop tickets reserveren. Zo bent u altijd verzekerd van tickets.’ Aangezien het ticketingsysteem van Trix het enige officiële kanaal is waar tickets aangeboden worden, kan de website onmogelijk tickets garanderen aan haar klanten”, benadrukt Veerman.

Trix adviseert alle concertliefhebbers om tickets alleen via de officiële voorverkoopkanalen te kopen. “Via www.trixonline.be bent u zeker van geldige tickets voor concerten die plaatsvinden in Trix”, besluit Veerman.

bron: Belga