Jupiler Pro League – Reviewcommissie roept niemand op het matje

Jupiler Pro League - Reviewcommissie roept niemand op het matje

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag zeven fases herbekeken naar aanleiding van het afgelopen voetbalweekend in de Jupiller Pro League. Op basis van de analyse van de televisiebeelden besliste de commissie om niemand te laten vervolgen door het Bondsparket. Van de zesde speeldag in Play-Off I werden drie fases onder de loep genomen. Zulte Waregem ziet twee van zijn spelers vrijuit gaan. In de 1-2 verliespartij tegen KV Oostende ging Mbaye Leye op slag van rust gevaarlijk in duel met Canesin. Steve De Ridder kreeg geel in de 87e minuut voor een doorglijdende tackle, maar moet geen zwaardere straf vrezen. KRC Genk hoeft dan weer geen
schorsing voor Leon Bailey te duchten.
In Play-Off IIb moesten twee acties uit het onbesliste duel tussen KV Mechelen en STVV (1-1) geanalyseerd worden. Steven De Petter (KV Mechelen) trapte Raman onderuit, maar de Reviewcommissie vond een bestraffing niet nodig. Ruben Fernandez (STVV) kan ook op beide oren slapen. In het andere duel in POIIb tussen Charleroi en Lokeren (2-2) gaat Mijat Maric vrijuit. In Play-Off IIa kreeg Collins Fai in de 87e minuut geel tijdens het duel Kortrijk-Standard (1-0). De Reviewcommissie vond die beoordeling van scheidsrechter Visser na analyse correct.
Vorige week besliste de Reviewcommissie om Kara Mbodji te laten vervolgen voor een duw met schouder en hoofd aan het adres van Joseph Akpala van KV Oostende. De verdediger van RSC Anderlecht verschijnt dinsdagmiddag (12.30 uur) voor de Geschillencommissie.

bron: Belga