Vluchtelingenkamp met meer dan duizend mensen opnieuw ontruimd in Parijs

Vluchtelingenkamp met meer dan duizend mensen opnieuw ontruimd in Parijs
Vluchtelingenkamp met meer dan duizend mensen opnieuw ontruimd in Parijs

Een kamp met meer dan duizend migranten is vanmorgen geëvacueerd in Parijs. Het kamp was de voorbije weken opgericht onder de bovengrondse metro. Het was de derde evacuatie op dezelfde plaats sinds begin maart. Kort na 6 uur stapten de eerste migranten op de bussen die hen naar opvangcentra in de regio Ile-de-France en buiten de hoofdstad moesten brengen. “We zijn blij om te vertrekken”, zei Moustafa, een 24-jarige Afghaan, die sinds een maand in het kamp sliep. “Er waren elke avond gevechten in het kamp.” Het kamp was gevestigd onder de bovengrondse metro aan het metrostation Stalingrad, in het noorden van de Franse hoofdstad.

Gisteren waren tussen 400 en 500 personen geïdentificeerd, maar vandaag waren de migranten veel talrijker. Kort na 8 uur waren er volgens de regionale prefectuur al 1.044 migranten vertrokken. Ongeveer 300 mensen stonden er nog onder politietoezicht te wachten op een bus.

De migranten “zullen asiel aanvragen” in de opvangcentra en “degenen die dat niet doen of zich misdragen, zetten we buiten”, zei Jean-François Carenco, de prefect van Ile-de-France.

Het is de derde keer in twee maanden tijd dat het geïmproviseerde kamp wordt ontruimd. Het kamp werd een eerste keer geëvacueerd op 7 maart en vervolgens op 30 maart. Het kamp werd telkens kort nadien opnieuw opgericht. Volgens de prefect van de regio “zijn het niet dezelfde personen.” Hij wees op het grote aantal “nieuwkomers” onder de migranten die vandaag geëvacueerd werden.

Bron: Belga