David Goffin blijft 13e op ATP-ranking

David Goffin blijft 13e op ATP-ranking

David Goffin behoudt zijn dertiende plaats op de ranglijst van het mannentennis. Op de vandaag gepubliceerde ATP-ranking heeft de 25-jarige Luikenaar – die vrijdag als topreekshoofd uitgeschakeld werd in de kwartfinales van het ATP-toernooi in München – net als een week geleden 2605 punten. De Belgische nummer één had bij toernooiwinst in München enkele plaatsen winst geboekt, maar moet nu nog even wachten om richting top tien te klimmen. Deze week komt hij in actie het Masters 1.000-tennistoernooi van het Spaanse Madrid (gravel/4.771.360 euro), waar hij vandaag als twaalfde reekshoofd de baan op moet tegen de Franse kwalificatiespeler Lucas Pouille (ATP 56). Het wordt hun tweede confrontatie op het ATP-circuit, begin dit jaar bleek Pouille te sterk op het ATP-toernooi in het Australische Brisbane.

Na Goffin is het lang zoeken naar landgenoten op de ATP-ranking. Steve Darcis is 177e (-3), Ruben Bemelmans 186e (-2), Kimmer Coppejans 193e (-28) en Arthur De Greef 198e (+5).

In de top tien vallen overigens geen positiewissels te bespeuren. Novak Djokovic blijft autoritair leider voor Andy Murray, Roger Federer, Stan Wawrinka en Rafael Nadal. De Duitser Philipp Kohlschreiber – gisteren eindlaureaat in München – wipt van 27 naar 25, de Spanjaard Nicolas Almagro wordt dankzij zijn eindwinst in Estoril 48e (+23) en de Argentijn Diego Schwartzman mag na zijn trofee in Istanboel 25 treden vooruit en is nu 62e.

bron: Belga