Radiohead is verdwenen van het net

De Britse band Radiohead is momenteel nergens meer op internet te vinden. Alle tweets en mededelingen op Facebook zijn in de prullenbak gezwierd, profiel- en omslagfoto’s zijn verleden tijd en hun website geeft enkel nog een wit scherm. Fans denken dat het gaat om een originele stunt waarmee de groep zijn volgende album aankondigt.

Er is nog geen zekerheid over wat de internetafwezigheid betekent, maar de geruchten over een nieuwe plaat zwellen aan. Enkele fans kregen ook al flyers van de band in hun brievenbus met geheimzinnige boodschappen op.

Sing a song of sixpence that goes ‘Burn The Witch’, we know where you live”, staat er op de brochures te lezen. Aanhangers denken dat ‘Burn The Witch’ weleens de titel van de nieuwe Radiohead kan zijn. Daarnaast heeft de band eind vorig jaar een bedrijf opgericht. Bij de verschijning van twee vorige platen werden eveneens firma’s in het leven geroepen.

Bovendien zou het niet de eerste keer zijn dat de leden de release van een nieuw album origineel aanpakken. Zo werd een vorige plaat ‘In Rainbows’ eerst enkel online verkocht. Liefhebbers mochten toen zelf kiezen hoeveel geld ze eraan wilden spenderen.

Het management van Radiohead had eerder al laten weten dat het nieuwe album van de band zou uitkomen in juni. Erg onwaarschijnlijk zijn de geruchten dus niet.

Foto EPA / H. Oczeret