Passagier ziet door raampje gevechtsvliegtuig opduiken

Sabrina Fawaz was zaterdag met haar echtgenoot onderweg van Dubai naar Londen toen ze de schrik van haar leven beleefde. Terwijl ze rustig door het raampje zat te kijken, dook er uit het niets een gevechtsvliegtuig op.

“Het is moeilijk om het gevoel te beschrijven. Mijn mond werd droog en ik kreeg warm en koud tegelijk… Ik dacht dat het ons ging neerschieten”, waren de eerste woorden van de dame aan MailOnline Travel. Het bleek om twee Hongaarse gevechtsvliegtuigen te gaan, die nooit in de buurt van het passagierstoestel hadden mogen komen. De Boeing 777 van British Airways had een communicatieprobleem en was het contact met de Hongaarse luchtverkeersleiders verloren.

De twee gevechtsvliegtuigen vlogen enkele minuten in de buurt van het toestel. “Een van de fight jets vloog zo dicht dat ik de piloot kon zien”, aldus Fawaz, die zelf in de reissector werkt. Ze verwittigde meteen het boordpersooneel, dat haar aanmaande rustig te blijven. Om paniek te voorkomen werd het voorval, dat plaatsvond boven Hongarije, tijdens de vlucht niet meegedeeld aan de overige passagiers. Het vliegtuig landde uiteindelijk veilig in Londen.

Foto Twitter / MetroUK

Video YouTube