Fles met as van overleden man reist de wereld rond

De laatste wens van iemand die sterft, moet gerespecteerd worden. Dat vond de familie van de overleden Gary Robert Dupuis blijkbaar ook. Zijn as gaat in een tequilafles de wereld rond, zodat zijn droom om te reizen toch nog in vervulling gaat.

De Canadese Norman MacDonald trof op een doordeweekse dag een lege fles tequila aan op het stand. Daarna moet het even schrikken geweest zijn, want die zat vol met assen van een overleden man. Maar dat was niet het enige: een briefje, waarschijnlijk door één van zijn kinderen geschreven, en 25 Canadese dollar hielden de assen gezelschap.

“Koop een drankje voor jezelf en Gary, en laat hem dan weer vrij in de oceaan. Het is mijn wens om zijn droom waar te maken: de wereld zien”, staat er op het briefje. Elke vinder wordt gevraagd om op de achterkant van de fles te schrijven waar ze gevonden is en waar ze terug in zee gegooid wordt. Aangezien er nog geen plaatsnamen opstonden, denkt Norman dat de fles voor een eerste keer is aangespoeld.

De Canadees gaat de vondst meenemen naar een feestje. “Zo kan Gary met ons naar de muziek luisteren”, vertelt hij. Een lokale visser gaat ze daarna verderop weer in zee gooien. Er staat Gary dus nog een mooie reis te wachten.

Foto Pixabay