“Mountain” van Yaelle Kayam wint Canvas Award voor Beste Film op MOOOV filmfestival

“Mountain” van Yaelle Kayam heeft op het wereldfilmfestival MOOOV de Canvas Award voor Beste Film en de Prijs van de Jongerenjury in de wacht gesleept. Dat meldt de organisatie van het festival zondag. De winnende film raakt volgens de jury “controversiële thema’s aan op een subtiele en originele manier. De acteerprestaties van alle personages waren treffend en laten een zinderende indruk na.” Aan de prijs voor beste film is een geldbedrag van 15.000 euro gekoppeld.
“Tharlo” van Pema Tseden ging lopen met de Behind The Scenes Award en met een speciale vermelding van de jongerenjury en bij de internationale kortfilms viel het Turkse “Sali” Ziya Demirel in de prijzen.
MOOOV loopt nog tot en met 3 mei in Sint-Niklaas, Lier en Koersel-Beringen. Op het einde van het festival zal ook De Standaard Publieksprijs worden bekendgemaakt.
Het wereldfilmfestival focust dit jaar op inheemse en Afghaanse cinema. Op het programma staan 101 films uit 37 landen en er vinden 616 vertoningen plaats over heel Vlaanderen.

bron: Belga