Jupiler Pro League – Club Brugge blijft alleen leider na vlotte zege tegen Genk

Jupiler Pro League - Club Brugge blijft alleen leider na vlotte zege tegen Genk

Club Brugge heeft zondagavond de slotwedstrijd op de zesde speeldag in Play-off I met 3-1 gewonnen van Racing Genk. Stefano Denswil (21.) en Ruud Vormer (43.) zorgden voor de pauze voor de doelpunten, Lior Refaelov nam op het uur met de 3-0 alle twijfels weg in het Jan Breydelstadion. Invaller Nikos Karelis lukte in de slotfase (89.) nog de eerredder voor de bezoekers. Genk kon geen vuist maken tegen Club, dat al bij de pauze vrij zegezeker was bij een 2-0 ruststand. Na de rust viel het derde doelpunt en had de score nog hoger kunnen oplopen. Zo trapte invaller Jelle Vossen een kwartier voor affluiten nog op de paal, op aangeven van uitblinker José Izquierdo. Pas in de slotfase kon Karelis milderen voor de bezoekers.
Club Brugge pakte zo makkelijk revanche voor de zware 4-2 nederlaag van iets minder dan twee weken geleden in Genk. Dankzij de zes op zes blijft Blauw-zwart bovendien na zes speeldagen alleen aan de leiding in Play-off I, met een voorsprong van drie punten op RSC Anderlecht. De Brusselaars deelden zondagnamiddag in het Astridpark met een 2-0 zege al een stevige tik uit aan AA Gent. De landskampioen volgt in het klassement al op zes punten van de leiders uit West-Vlaanderen.
Met nog vier speeldagen voor de boeg lijkt het bovenin steeds meer een tweestrijd tussen Club en Anderlecht te worden. Komend weekend kan Anderlecht in eigen huis revanche nemen tegen KV Oostende, terwijl voor de Bruggelingen de lastige verplaatsing naar Gent op het programma staat. Op de achtste speeldag wordt vervolgens de clash tussen Brugge en Anderlecht gespeeld.

bron: Belga