Hulp- en dienstverlening voor slachtoffers aanslagen blijft mogelijk

We zijn ruim een maand na de terreuraanslagen in de Brusselse metro en op de luchthaven van Zaventem, maar dat betekent niet dat alle betrokkenen alles al verwerkt hebben. “Veel mensen blijven achter met vragen”, luidt het zondag in een mededeling van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. De minister wijst erop dat er ook nu nog verschillende vormen van hulpverlening zijn, voor wie daar nood aan heeft. Mensen met vragen over de gebeurtenissen kunnen terecht op de website www.crisiscentrum.be/nl/aanslagen-2203 van het federale crisiscentrum.

Tele-Onthaal is 24 uur op 24, 7 dagen op 7, anoniem en gratis bereikbaar op het telefoonnummer 106. Chatten kan via www.tele-onthaal.be.

Slachtoffers en hun naasten, nabestaanden en getuigen van de aanslagen kunnen ook gratis terecht bij slachtofferhulp georganiseerd door de centra voor algemeen welzijnswerk (CAW). De hulpverleners van de CAW zijn telefonisch te bereiken via 078 150 300. Volwassenen kunnen ook chatten via www.caw.be/chat. Jongeren kunnen chatten via www.jac.be/chat.

bron: Belga