Drie Turkse soldaten gesneuveld na Koerdische aanval

Drie Turkse soldaten gesneuveld na Koerdische aanval
Drie Turkse soldaten gesneuveld na Koerdische aanval

Drie Turkse soldaten zijn zondag gesneuveld bij een aanval van Koerdische rebellen in het zuidoosten van het land. Dat heeft het leger meegedeeld. Volgens het leger vond de aanval van “de separatistische terreurgroep” plaats in het district Nusaybin, in de provincie Mardin. Daar voeren de militairen een offensief tegen de Koerdische rebellen. Het persbureau Dogan stelt dat de rebellen een raketaanval lanceerden op een eenheid van ontmijners. Drie soldaten kwamen om het leven, veertien anderen raakten gewond.

De militaire chef van de Koerdische Arbeidersbeweging PKK, Cemil Bayik, verklaarde een week geleden dat zijn organisatie klaar is om de strijd tegen de Turkse strijdkrachten op te voeren. Hij beschuldigde president Recep Tayyip Erdogan ervan “een escalatie” uit te lokken.

Na een ruim twee jaar durend staakt-het-vuren is het Koerdische conflict vorige zomer opnieuw opgelaaid in een regio waar de veiligheidssituatie door het conflict in Syrië al bijzonder penibel was. Eerder op zondag ontplofte ook een bom aan het hoofdkwartier van de politie in de stad Gaziantep. Een agent kwam daarbij om het leven.

In Turkije gelden zondag ook verscherpte veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van 1 mei.

Bron: Belga