Dernycriterium Hamme-Zogge – Greg Van Avermaet heeft nog last aan de pols en hervat in Ronde van Californië

Dernycriterium Hamme-Zogge - Greg Van Avermaet heeft nog last aan de pols en hervat in Ronde van Californië

Ondanks de blessures die hij opliep aan zijn pols en zijn sleutelbeen bij een val in de Ronde van Vlaanderen tekende Greg Van Avermaet zaterdag toch present op het dernycriterium van Hamme-Zogge. De man van de streek beperkte zich wel tot het rijden van een ereronde en het geven van het startschot van de finale.
“Het is altijd leuk in eigen streek te kunnen zijn. Spijtig genoeg kan ik nog niet meekoersen met de bende. Daarvoor zijn de blessures nog niet voldoende geheeld”, aldus Van Avermaet, die vrijdag zijn contract bij BMC verlengde. “Ik ben natuurlijk heel eg opgezet met mijn nieuw contract. Ik heb het naar mijn zin bij BMC. Ik zag dan ook geen enkele reden om van ploeg te veranderen. Toch wordt er steeds langs elke kant wat getrokken, maar we zijn er toch mooi uitgekomen. Er was ook interesse van andere ploegen, ook van een Belgische ploeg, maar meer verklap ik niet.”
Binnenkort hervat de Waaslander opnieuw de competitie na zijn zware val in Vlaanderens Mooiste. “Ik speld tijdens de Ronde van Californië (15-22 mei) voor het eerst weer een rugnummer op. Ik kijk er alvast naar uit. Daarna staat de Dauphiné op mijn programma en dan stomen we door naar de Tour. Net daarvoor staat natuurlijk ook het Belgisch kampioenschap op het programma. Misschien kan ik daar een droom waarmaken en met die tricolore trui naar Normandië afzakken. In de Tour zijn er enkele mooie ritten. Vooral die tweede etappe met start in Saint-Lô zie ik wel zitten. Het is de bedoeling vlug te scoren in de Tour. Conditioneel gaat het stilaan de goede kant op. Ik train nu al vier uur aan een stuk, maar dan krijg ik toch wel last aan de pols. Mijn sleutelbeenblessure is zo goed als helemaal genezen.”

bron: Belga