Belgen in het buitenland – Barcelona, Atletico en Real geven mekaar geen duimbreed toe

Belgen in het buitenland - Barcelona

Barcelona heeft zaterdag op de 36e speeldag in de Spaanse Primera Division een 0-1 overwinning geboekt op het terrein van Real Betis. Barça blijft daardoor op twee speeldagen van het einde aan de leiding, al blijven Atlético en Real Madrid de Catalaanse grootmacht op de voet volgen. Bij Barcelona was Thomas Vermaelen, geblesseerd aan de kuit, niet speelklaar geraakt. Charly Musonda startte bij Real Betis op de bank en werd in de 55e minuut voor de Catalaanse leeuwen gegooid. Op dat moment had Rakitic (50.) de 0-1 al op het scorebord gezet. Suarez (81.) verdubbelde de score. Beide doelpunten vielen op aangeven van sterspeler Lionel Messi. Real Betis speelde bijna een uur met tien, nadat Westermann in de 35e minuut met rood van het veld was gestuurd.
De Madrileense clubs lieten in hun competitiewedstrijd van zaterdag geen steken vallen. Zonder de geblesseerde Yannick Carrasco legde Atlético Rayo Vallecano in eigen huis over de knie (1-0). Griezmann (55.) tekende voor de enige treffer. Real Madrid ging dankzij een doelpunt van Bale (80.), door de blessure van Ronaldo de sterkhouder bij de “Koninklijke”, met 0-1 winnen bij Real Sociedad.
In de stand gaat Barcelona opnieuw aan de leiding. De Catalanen verzamelden 85 punten, net als Atlético, dat een minder goed doelsaldo heeft. Real Madrid is derde op één punt van zijn titelconcurrenten. Real Betis is dertiende en zo goed als zeker van het behoud in de Primera Division.

bron: Belga