Bom van man die tv-zender bedreigde was vals

De bom van de man die donderdag het gebouw van de tv-zender Fox45 in Baltimore aan de Amerikaanse oostkust binnendrong, was vals. De man had volgens de politie slechts chocoladerepen bij zich. De 25-jarige man, wiens identiteit niet werd bekendgemaakt, werd donderdagavond naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde “in een ernstige, maar stabiele toestand”.
De politie vuurde meerdere schoten op hem af toen hij, gekleed in wat leek op een berenpak, uit het gebouw van de tv-zender Fox45 kwam en richting de politie kwam gelopen”, zo zei de woordvoerder van de politie van Baltimore aan de pers.
De politie gebruikte een robot om de man te ontwapenen, en ontdekte dat de explosieven vals waren. “In werkelijkheid ging het om chocoladerepen in aluminiumfolie die met elkaar verbonden waren met elektrische draden”, aldus de woordvoerder.
De autoriteiten kregen donderdagnamiddag rond 13.25 uur lokale tijd een oproep binnen over een man die een auto in brand had gestoken voor de gebouwen van FOX45. Volgens FOX45 ging hij om 14.00 uur lokale tijd de gebouwen binnen. Fox meldde dat de man eiste dat informatie, die hij had meegebracht op een harddisk, werd verspreid.

Bron: Belga