8 eenvoudige oefeningen om vet te verbranden

De zomer mag dan wel op zich laten wachten, ondertussen kun je al beginnen aan een work-out om het wintervet dat je lichaam heeft opgeslagen te verbranden. Dat vraagt natuurlijk veel inspanning en vastberadenheid, maar voor deze oefeningen hoef je je woonkamer zelfs niet te verlaten.

Naast een gezond eetpatroon is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Maar dat is niet genoeg. Om vet te verbranden, moet je zweten, veel zweten. Bovendien kan je niet slechts een deel van je lichaam trainen: je moet alle spieren gebruiken om te zorgen dat het vet verdwijnt.

Aerobics en andere oefeningen waarvan je hartslag omhoog gaat, zijn goed. Krachttraining door gewichtheffen en oefeningen met elastieken werken ook. Hier volgen alvast een paar oefeningen die je kunnen aanmoedigen om je aan een forse vetverbranding te wagen. Let op: vergeet niet om 15 à 20 minuten te stretchen voor het sporten.

1) Touwtje springen

 

Niet alleen is touwtje springen een plezierige bezigheid, het maakt ook de spieren in je armen en benen sterker. Bovendien is het goed voor je hart, dat ook een spier is. Een dik kwartier springen kan al volstaan.

2) Knie-extensie

 

Ga op een stoel of bank zitten zodat je voeten de grond niet raken. Strek langzaam je been en breng het dan weer terug in de startpositie. Met deze oefening train je je quadriceps, de spieren aan de voorkant van je dij. Zin om te upgraden? Gebruik dan enkelgewichten.

3) Push-ups

 

Opdrukken is één van de meest onderschatte oefeningen en wordt vaak verkeerd uitgevoerd. Het is een weerstandstraining waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt.

Ga met gestrekte armen en benen op handen en voeten op de grond liggen, met je handpalmen net iets verder uit elkaar dan je schouders. Laat jezelf zakken totdat je kin de vloer raakt en duw je lichaam daarna weer omhoog. Het is belangrijk om de rug recht te houden. Je voert de oefening goed uit als je het voelt in je buik, bovenarmen en je rug.

4) Russian twist

 

Ga op de vloer liggen met je knieën gebogen en je voeten boven de grond. Ook je rug moet boven de grond blijven, en met je dijbenen maak je een V-vorm. Gebruik je buikspieren om van links naar rechts te draaien terwijl je een gymnastiekbal van 2 kilo dicht bij je borst vasthoudt. Zo train je je buikspieren en je ‘love handles’.

5) Donkey Kicks

 

Ga op handen en voeten zitten en houd je rug recht. Maak je rug vervolgens bol en trek je knie zo’n 5 cm omhoog. Houd je buikspieren aangespannen terwijl je je rechterknie richting je neus beweegt, strek daarna in één beweging je rechterbeen naar achteren en span je bilspieren op.

6) Scale Pose

 

https://www.youtube.com/watch?v=0IlPKwBQwQA

Ga comfortabel in kleermakerspositie zitten en leg je handen naast je heupen op de grond. Span je bekkenbodem aan (alsof je je urine moet ophouden), druk jezelf op je handen omhoog totdat je hele lichaam van de grond is. Houd deze positie 3 seconden aan en kom dan langzaam naar beneden. Zo train je je armen en buikspieren.

Dit is best een lastige oefening. Als het je niet lukt om je hele lichaam omhoog te tillen: laat je voeten op de grond en breng alleen je billen omhoog.

7) Leg-crunch

 

Ga op je rug liggen en buig je knieën. Plaats een gewicht van zo’n 1,5 kilo tussen je voeten en leg je handen onder je billen. Span de spieren in je onderbuik aan en gebruik deze spieren om je knieën richting je borst te bewegen terwijl je je heupen, hoofd en schouders een klein beetje omhoog brengt.

8) Tone It V-Hold

 

Ga zitten met je knieën gebogen en je voeten op de grond. Pak de onderkant van je bovenbenen vast, leun naar achteren en til je voeten zo ver op dat je onderbenen parallel zijn aan de grond. Laat vervolgens je handen los. Strek je benen en reik met je handen richting je tenen.