Vincent Kompany staat in Team van de Week

Vincent Kompany staat in Team van de Week

Manchester City-verdediger Vincent Kompany wordt voor zijn sterke prestatie van dinsdag in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid (0-0) beloond met een plaatsje in het Team van de Week. Dat meldt de Europese Voetbalbond (UEFA) donderdag op zijn website. De Rode Duivel was dinsdag toe aan zijn eerste CL-wedstrijd sinds zijn rentree. Een kuitblessure had hem een maand aan de kant gehouden. De aanvoerder van de ‘Citizens’ wordt op de UEFA-website omschreven als “een rots achterin”. “Zijn kracht en vastberadenheid droegen ertoe bij dat de voorlinie van Real Madrid niet kon scoren”, zo klinkt het.

Manchester City levert met doelman Joe Hart en middenvelder Fernandinho nog twee spelers voor het Team van de Week. Maar liefst zes spelers van Atlético Madrid, dat woensdag Bayern München met 1-0 klopte, werden door de UEFA geselecteerd.

Team van de Week (heenmatchen halve finales):
Joe Hart (Manchester City); Juanfran (Atlético Madrid), Vincent Kompany (Manchester City), Pepe (Real Madrid), Filipe Luís (Atlético Madrid); Saúl Níguez (Atlético Madrid), Fernandinho (Manchester City), Augusto Fernández (Atlético Madrid), Casemiro (Real Madrid); Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Fernando Torres (Atlético Madrid)

bron: Belga