Slachtoffers aanslagen kunnen vrijdag bezoek brengen aan vertrekhal Brussels Airport

Slachtoffers aanslagen kunnen vrijdag bezoek brengen aan vertrekhal Brussels Airport

De slachtoffers en de nabestaanden van de aanslagen op Brussels Airport kunnen morgen al een bezoek brengen aan de vertrekhal die bij de explosies zwaar beschadigd was geraakt. Dat blijkt uit een persbericht van het federaal parket. Ook de hulpdiensten die net na de aanslag aanwezig waren, worden uitgenodigd. Tijdens het bezoek zullen medewerkers van de federale politie en het Rode Kruis er ook voor zorgen dat de slachtoffers en nabestaanden in optimale omstandigheden worden opgevangen, zo blijkt nog uit de mededeling. De meeste mensen werden persoonlijk uitgenodigd voor het bezoek aan de vertrekhal. Slachtoffers of nabestaanden die nog geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich nog aanmelden met een e-mail naar [email protected]

Passagiers kunnen voorlopig nog geen gebruik maken van de vertrekhal, die bij de aanslagen van 22 maart zware schade opliep. Intussen wordt wel volop werk gemaakt van een gedeeltelijk heropening, die wellicht in de eerste helft van de maand mei zal plaatsvinden.

Afgelopen zaterdag hadden slachtoffers en nabestaanden ook al de mogelijkheid gekregen om het metrostation van Maalbeek te bezoeken, twee dagen voor de heropening ervan. Daar waren toen een tweehonderdtal mensen aanwezig. “Het is duidelijk dat het bezoek zeer nuttig is geweest in het verwerkingsproces van al die mensen”, verklaarde parketwoordvoerster Ine Van Wymersch achteraf.

De pers is morgen niet uitgenodigd in de vertrekhal, “uit respect voor de deelnemers aan dit bezoek”, aldus het parket. Om 11.00 uur wordt op de rotonde onder de brug van de A201 wel toelichting gegeven door verschillende woordvoerders. Op dezelfde plek zal omstreeks 22.30 uur ook een debriefing worden gehouden.

bron: Belga