Nintendo bevestigt komst nieuwe console in maart 2017

De Nintendo NX, de nieuwste console waaraan het Japanse technologiebedrijf werkt, verschijnt in maart 2017. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Welke vernieuwende functies de spelcomputer zal hebben, is nog niet bekend. De uitvinders van Mario zullen de nieuwigheid ook niet voorstellen op de gaming beurs E3 deze zomer.

Het is gokken naar het design van de nieuwe console en welke functies die allemaal zal hebben. Welke naam de spelcomputer krijgt is ook nog niet bekend, NX is slechts een codenaam. Het enige dat Nintendo tot nu toe heeft vrijgegeven is dat het nieuwe technologische snufje niet te vergelijken zal zijn met een van hun eerdere producten. “We bouwen zeker niet aan de volgende versie van de Wii-console. Het is een volledig nieuw concept waarbij we de gekende platformen achter ons laten zodat we iets ontwerpen dat in de smaak valt bij al onze klanten”, vertelt Nintendo-topman Kimishima aan Time.

Samen met de mysterieuze NX verschijnt ook de nieuwste versie van Zelda. De nieuwe avonturengame moest eigenlijk al eind 2016 voor Wii U uitkomen, maar omdat Zelda het eerste spel voor de Nintendo NX zijn zijn, is die release verlaat. De Wii U-versie van het spel kunnen fans wel al testen op de gaming beurs E3.

Dat de nieuwste game zowel op Wii U zal werken als op Nintendo NX, betekent volgens experten dat die laatste niet zo vernieuwend zal zijn als Nintendo beweert. Een beetje succes kunnen ze wel gebruiken, want de Wii U kende het laagste verkoopcijfer van een Nintendo-product ooit.

Foto Nintendo