Oriëntatiepalen maken comeback in Oostende, IKWV niet opgezet

Oriëntatiepalen maken comeback in Oostende

De bekende oriëntatiepalen van Media Consulting maken hun terugkeer op het strand van Oostende. Dat is maandag beslist op het Oostendse schepencollege en het initiatief is al voorgesteld op het Oostendse Strand. De Intercommunele Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV) is niet opgezet met de ‘solo-slim’ van Oostende. Na enkele jaren afwezigheid krijgt Media Consulting terug voet aan wal in Oostende. Zij zullen kosteloos instaan voor de plaatsing van negentien oriëntatiepalen die voor kinderen en hun ouders een goede referentiepunt vormen.
“We kennen het systeem van de oriëntatiepalen al vele jaren. De kinderen vinden zo makkelijker de weg terug op het strand. Voor de (anderstalige) toeristen is het een herkenbaar symbool. Bovendien vragen de Oostendse redders duidelijke referentiepunten op het strand”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a).

De terugkeer is vrij opvallend want de jongste jaren zagen de meeste kustgemeenten af van het systeem. Vorig jaar stonden er nog palen in Koksijde, Middelkerke en De Panne, dit jaar komt Oostende erbij, goed voor 80 palen. Volgens Media Consulting kunnen er nog kustgemeenten volgen.

IKWV is niet opgezet met de bocht die Oostende maakt. “De contracten met de andere gemeenten liepen bijna af. We kregen eindelijk de kans om in 2017 zelf met een goed alternatief te komen. We streven al jaren naar uniformiteit, maar dat komt nu allemaal in het gedrang”, aldus An Beun van IKWV.

bron: Belga