Oklahoma City stoot door in NBA play-offs

Oklahoma City stoot door in NBA play-offs

Oklahoma City heeft zich gisteren geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NBA. De Thunder versloeg in eigen huis Dallas met 118-104 en kwam zo op een onoverbrugbare 4-1 voorsprong. Russell Westbrook leidde zijn team met 36 punten, 12 rebounds en 9 assists naar de zege van de kwalificatie. Kevin Durant deed met 33 punten en 7 rebounds ook meer dan zijn duit in het zakje. In het verliezende kamp kwam de Duitse veteraan Dirk Nowitzki tot 24 punten.

Oklahoma City zal het in de halve finales van de Western Conference opnemen tegen San Antonio. De Spurs zetten in de eerste ronde vlot Memphis opzij met 4-0.

Nog in het Westen was Portland, onder impuls van Al-Farouq Aminu (30 punten), voor eigen publiek met 98-84 te sterk voor de LA Clippers, die vedette Chris Paul zagen uitvallen met een breukje in de rechterhand. Na vier duels staat het 2-2 gelijk.

In de Eastern Conference hield Charlotte thuis Miami af met 89-85. Kemba Walker tekende voor 34 punten bij de Hornets. Ook in die confrontatie is de stand na vier duels in evenwicht. Voorlopig kon alleen Cleveland (4-0 tegen Detroit) zich in het Oosten plaatsen voor de tweede ronde.

bron: Belga