Lente laat nog zeker een week op zich wachten

Lente laat nog zeker een week op zich wachten

Het is vanmiddag wisselend tot zwaarbewolkt met buien, en mogelijk zelfs met hagel en onweer. In de Ardennen valt er natte sneeuw of sneeuw. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee meestal een krachtige, noordwestenwind met rukwinden. De maximumtemperatuur bedraagt 3 graden op de Hoge Venen en ongeveer 7 graden in de andere regio’s. ’s Avonds en ’s nachts komen nog steeds buien voor, die landinwaarts soms een winters karakter krijgen. In de Ardennen gaat het om sneeuwbuien. Na middernacht zal de buienactiviteit sterk verminderen. De minimumtemperatuur varieert van min 1 graad op de Hoge Venen tot plus 4 graden aan de kust.

Morgen blijft het overwegend bewolkt, met buien die soms stofhagel aan boord hebben. Hoog in de Ardennen valt meestal natte sneeuw of sneeuw. Er is ook kans op onweer. De wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee vaak krachtig, uit het westen tot noordwesten. Vooral tijdens buien kunnen pittige windstoten optreden. Het wordt dan 2 graden in Hoog-België en zowat 8 graden in de rest van het land.

Van donderdag tot en met maandag blijft het wisselvallig met af en toe regen of buien, maar tussendoor ook opklaringen. De middagtemperatuur loopt langzaam op naar zowat 12 graden in het weekend, wat nog steeds 4 graden te koud is voor de tijd van het jaar. Ook volgende week is er nog geen stabiel en warm lenteweer in zicht.

bron: Belga