Gentse rechtenstudenten geven advies bij huurgeschillen aan collega-studenten

Via de website opkrot.be kunnen studenten vragen over huurgeschillen stellen aan Gentse masterstudenten in de rechten. Uit een steekproef blijkt zowel in Leuven als Gent tot de helft van de koten niet brandveilig, raakte eerder deze week bekend. “Enkele rechtenstudenten stelden vast dat de wantoestanden in de Gentse koten nog altijd niet tot het verleden behoren, en dat zeer weinig studenten hun eigen rechten of de plichten van hun kotbaas kennen”, zegt voorzitter Niels Rogge van de pas opgerichte vzw Studentenvereniging voor Huurgeschillen. “Een advocaat onder de arm nemen is dan weer drastisch en duur, wat voor velen geen optie is.”
De nieuwe vereniging lanceerde daarom de website opkrot.be. Een team van twintig rechtenstudenten biedt daarop gratis advies aan. Tijdens de opstart de afgelopen weken, werd al aan een 25-tal studenten advies verleend.
Door duidelijk te maken welke rechten en plichten beide partijen hebben, hopen de studenten in eerste instantie een oplossing in onderling overleg met de kotbaas te bereiken.

bron: Belga