Brusselse agenten in uniform beroven buitenlanders

Brusselse agenten in uniform beroven buitenlanders

Twee agenten van het Brusselse politiekorps Brussel zijn zondag opgepakt, omdat ze tijdens de diensturen Polen en Roemenen beroofden. De feiten herinneren aan een soortgelijk schandaal bij de politie in Antwerpen, schrijven Het Laatste Nieuws, De Morgen en de kranten van Mediahuis vandaag. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een onderzoek gestart. De twee inspecteurs pleegden hun eerste feit in september. In uniform en met de combi reden ze toen naar de Brusselse ring om er, onder het mom van een controle, een Roemeense wagen te doorzoeken. Tien dagen later deden ze het opnieuw, goed voor een buit van in totaal 5.300 euro. Volgens geruchten in het korps zouden de twee al “een tiental” slachtoffers gemaakt hebben, schrijven de kranten van Mediahuis.

“Er loopt een onderzoek naar zeer ernstige feiten, mogelijk gepleegd door twee inspecteurs”, bevestigt de politie van Brussel, klinkt het in Het Laatste Nieuws en De Morgen. De onderzoeksrechter heeft hen aangehouden op verdenking van “vereniging van misdadigers” en diefstal met geweld, met de verzwarende omstandigheid dat ze dit deden als openbaar ambtenaar.

“Dit heeft zijn weerslag op het korps. Het is een blamage voor al die honderden agenten die dag in dag uit het beste van zichzelf geven”, zegt korpschef Guido Van Wymersch.

bron: Belga