Audi Brussels wil meer werknemers uit Brusselse regio

Audi Brussels wil meer werknemers uit Brusselse regio

Audi Brussels en de overheidsinstellingen voor tewerkstelling Actiris, Bruxelles Formation en VDAB Brussel hebben vandaag een nieuw partnerschap gesloten, waarmee ze zich engageren om “de tewerkstelling in Brussel een boost te geven”. “We hopen hiermee het aantal Brusselse werknemers binnen Audi te verhogen, steeds het kwalificatieniveau van de werkzoekenden voor ogen houdend”, aldus Thomas Neuhaus, algemeen directeur human resources bij de Brusselse fabriek van de Duitse luxewagenbouwer. Bij Audi Brussels werken vandaag zowat 2.600 mensen, van wie 11 procent in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woont. Eerder was dit zelfs niet meer dan 9 procent. Een streefdoel voor het percentage Brusselse werknemers is er evenwel niet, zegt Patrick Danau, algemeen directeur van Audi Brussels. “Alles hangt af van de kwalificaties van potentiële werknemers, maar ik denk dat hier een toekomst is voor veel Brusselse jongeren.”

De betrokken partijen zien in de nauwere samenwerking een centraal platform voor de werkzoekenden. Voor werknemers die niet over gepaste kwalificaties beschikken, moet de instap naar werk makkelijker gemaakt worden. Actiris, Bruxelles-Formation en VDAB Brussel willen daarom het reeds bestaande begeleidingsprogramma naar Audi Brussels toe optimaliseren.

“Deze overeenkomst activeert de samenwerking tussen tewerkstelling en vorming en streeft ernaar het aantal Brusselse werknemers op de site van Audi Brussels te verhogen terwijl ze tegelijkertijd tegemoet komt aan de reële behoeften van de autoconstructeur. Dit door zich te focussen op vorming en omschakeling”, aldus Brussels minister van Tewerkstelling en Economie Didier Gosuin.

Audi Brussels gaat vanaf 2018 een volledig elektrische SUV bouwen, waardoor de autobouwer op zoek is naar personeel met de nodige competenties inzake hoogvolttechnologie. Het personeelsbestand van zowat 2.600 mensen blijft daarbij behouden, en alle huidige personeelsleden krijgen de vereiste omscholing.

bron: Belga