Antwerpse parket gaat uit van moord op door klant gevonden cafébaas

In Antwerpen is vanochtend in café De Draaiboom op de Antwerpsesteenweg het lichaam van een overleden man aangetroffen. Het gaat om de 47-jarige uitbater. Het Antwerpse parket gaat uit van moord. “Vanochtend tussen 10.00 en 11.00 uur ontdekte een bezoeker van het café het lichaam. Het slachtoffer lag op de grond in de gelagzaal van het café en vertoonde op het lichaam diverse verwondingen”, zegt Ken Witpas van het parket in Antwerpen. “Uit de eerste vaststellingen volgen er aanwijzingen dat het slachtoffer overleed ten gevolge van een crimineel opzet. Het parket vorderde de onderzoeksrechter voor feiten van moord.”

De onderzoeksrechter stapte samen met het parket, de wetsdokter en de leden van de federale gerechtelijke politie Antwerpen af voor vaststellingen. Door de onderzoeksdaden werd de omgeving van het café afgeschermd en kon het auto- en busverkeer een tijdlang niet door.
“Omtrent de precieze omstandigheden waarin de feiten zich hebben afgespeeld kan voorlopig, in het belang van het verdere onderzoek, nog niets worden bevestigd”, klinkt het nog.

bron: Belga