Koffie, peper en eiwit voor een stralende huid

Beautymagazines zweren al jaren bij huis-, tuin- en keukenmiddeltjes voor een jonge huid. Na zestien jaar onderzoek moet de Amerikaanse plastische chirurg Anthony Youn hen gelijk geven. Aan Daily Mail vertelde hij zijn beste tips, waarvoor je gewoon de ijskast induikt.

Een gave huid dankzij citrusvruchten

Meng drie eetlepels sinaasappelsap, twee eetlepels citroensap en 200 ml ongezoete yoghurt voor een gezichtsmaskertje dat je twintig minuten laat intrekken. Daarna spoel je het af met warm water. De zuren in het fruit en het melkzuur uit de yoghurt exfoliëren je huid, zodat de dode huidcellen allemaal mee weggespoeld worden. Zo straalt je huid en voelt ze de hele dag lekker fris aan.

Een strak gelaat door eiwit

Voor dit maskertje mix je drie eetlepels appelsap, twee eetlepels melk en het wit van een ei. Dat mengsel laat je vijftien minuten op je gezicht zitten. De zuren zorgen weer voor een peeling, terwijl het eiwit je een strakke huid en nauwere poriën bezorgt.

Tot nooit meer, kraaienpootjes!

Kook een zoete aardappel welgeteld dertig minuten, laat hem afkoelen en roer hem dan door vijf eetlepels volle yoghurt. Breng het goedje aan op je kraaienpootjes en was het na vijftien minuten af met warm water. Zoete aardappels zitten vol vitamine A, in de vorm van bèta-caroteen. Dat is een antioxidant die het hoofdbestanddeel vormt van veel rimpelcrèmes. De yoghurt exfolieert de huid dan weer.

een rimpelloos gezicht dankzij koffie

Drie eetlepels koffiedik in combinatie met twee eetlepels olijfolie vormen een dikke pasta die je een paar minuten op je huid moet aanbrengen. Het resultaat? Een gepeeld velletje dankzij de cafeïne en een gehydrateerd gezicht door de olijfolie.

Peper voor pikante lippen

Mix Vaseline met een theelepel peper, een vleugje pepermunt-extract en een beetje cayennepeper en leg een dun laagje van het brouwseltje op je lippen. De peper brandt een beetje, maar trekt zo bloed naar je lippen waardoor ze voller worden.

Foto AFP / T. Blackwood