Ingenieuze reiziger laat pizza bezorgen op de trein

Een Britse treinreiziger is erin geslaagd om onderweg pizza te bestellen. De hongerige pendelaar heeft zijn verhaal gedeeld op Twitter, waarna het de wereld rondging. 

In België, waar een non-stoptreinrit niet veel langer kan duren dan drie uur, zijn restaurantwagens of voedingskarretjes onbestaande. In Groot-Brittannië beschikken lange ritten meestal wel over een eetgelegenheid, maar tot zijn ontsteltenis moest dj Artwork vaststellen dat er geen voedsel aan boord was tijdens de rit tussen Glasgow en Sheffield. Bovendien had de  dubstepproducer al honger toen hij opstapte en zou het nog vijf uur duren voordat hij op zijn bestemming arriveerde.

Artwork probeerde nadien om via Twitter iemand snacks te laten leveren op een perron tussen Glasgow en Sheffield, maar dat bleek tevergeefs. Een fan suggereerde hem om een pizza te laten bezorgen op een perron en zo trad een vernuftig plan in werking.

Na een beetje onderzoek besloot de dj om de pizza in het station van Darlington te laten leveren. Een lokale pizzatent ging akkoord met de ongebruikelijke levering. De spanning was te snijden voor de hongerige muzikant. Ondertussen stroomden steunbetuigingen van over heel de wereld binnen.

Eenmaal aangekomen in Darlington was de verlossing eindelijk daar voor Artwork. Twee koeriers stonden klaar met zijn maaltijd, die hij in ontvangst nam en afrekende voordat de deuren opnieuw sloten.

Dolgelukkig kon de reiziger eindelijk eten. Het lot wou natuurlijk wel dat de dame met het voedselkarretje een half uur later opdaagde. Nu zijn honger toch gestild was, besloot Artwork om een stukje met haar te delen.

De dj heeft de smaak duidelijk te pakken. Een dag later herhaalde hij de stunt tussen Leeds en Londen met een collega.

Artwork heeft uiteindelijk toegegeven dat komiek Chris Ramsey blijkbaar al twee jaar eerder met hetzelfde idee kwam, maar de humorist was vooral tevreden dat de muzikant iets anders kon eten dan een broodje ei.

 

Foto Pixabay / Riedelmeier