Harry Potter-acteur ruilt filmset in voor vechterskooi

De fans vragen het zich zeker en vast wel eens af: hoe zou het met de Harry Potter-acteurs zijn? Ander acteerwerk of een loopbaan als model zijn populaire nieuwe bezigheden onder de tovenaars, maar personage Gregory Goyle (alias Karel Kwast) dacht iets meer out of the box.

Warner Bros
Warner Bros

Josh Herdman, de acteur die acht films lang het personage Karel Kwast (foto rechts) vertolkte, ruilde recent zijn acteerwerk in voor een carrière als kooivechter. Helemaal nieuw is zijn fascinatie voor gevechtssporten niet, want de voormalige Harry Potter-acteur deed al vijf jaar aan traditionele Japanse jiujitsu alvorens de kooi te betreden. Dat heeft blijkbaar zijn vruchten afgeworpen. Herdman won zijn eerste wedstrijd tegen de Poolse Janusz Walachowski en verbaasde daarbij het publiek met zijn vechtkunsten.

Ondanks zijn sterke prestatie, wil de 28-jarige acteur het acteren niet opgeven. “Ik ben nog steeds verliefd op dat beroep. Ik heb mijn manager nog en ondertussen doe ik audities. Ik zie het niet als een carrièreswitch, ik ben gewoon gepassioneerd door beide”, vertelde hij aan The Mirror.

foto Twitter / Josh_Herdman