Culinaire voorkeuren belangrijk bij het daten

Embracing couple using mobile phone in cafe

Liefde gaat door de maag: het is een afgezaagd gezegde, maar uit onderzoek blijkt dat er wel degelijk waarheid verscholen zit in het spreekwoord. Uit een internationale studie blijkt dat bijna acht op de tien mensen aangetrokken wordt door potentiële partners met dezelfde culinaire voorkeuren. 

Zijn gezonde slaatjes en veganistische maaltijden jouw meug, maar begint je date te watertanden bij een malse steak of een smakelijke homp vlees? Dan is jullie romance geen lang leven beschoren, zo beweert onderzoeker Edelman Berland. Hij voerde in opdracht van Knorr een wereldwijde enquête uit bij 12.000 mensen uit 12 landen, waaronder Argentinië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Indonesië, Mexico, de Filipijnen, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Uit de survey blijkt dat je smakenpallet een belangrijke rol speelt in je liefdesleven. Maar liefst 78% geeft toe dat ze meer aangetrokken voelen tot iemand die dezelfde smaakvoorkeuren deelt. Meer nog: één op drie zegt dat ze bezorgd zouden zijn over hun romantische toekomst als hun partner niet hetzelfde smakenpalet deelt. Een date die een gerecht bestelt dat je zelf niet lekker vindt, is voor één derde een afknapper. Ben je zelf een zoetebek en zie je naast jou een knappe pendelaar met croissant en cappuccino? Dan weet je wat je te wachten staat.

Foto Pixabay