Schietpartij Ohio – Schietpartijen waren “op voorhand geplande executies”

De schietpartijen tegen acht leden van dezelfde familie in Ohio was op voorhand gepland. Dat hebben de gerechtelijke autoriteiten van Ohio zondag gezegd. De moorden zijn waarschijnlijk drugsgerelateerd, aangezien in drie van de vier huizen waar de slachtoffers werden gevonden, sporen van “kweekoperaties” van marihuana werden teruggevonden. “Dit was een op voorhand geplande executie van acht individuen”, aldus procureur-generaal Michael DeWine. “Het was een gesofisticeerde operatie en de personen die ze uitvoerden deden er alles aan om het onderzoek te hinderen en niet vervolgd te worden.”
De meeste slachtoffers werden in “executiestijl” in het hoofd geschoten terwijl ze sliepen. Onder de slachtoffers bevinden zich ook een 16-jarige jongen en de moeder van een kind van 4 dagen, dat de schietpartij overleefde.
De sheriff van Pike County, Charles Reader, verklaarde zondag dat de dader of daders nog steeds gezocht worden. Bij het onderzoek van de vier woningen werden wel achttien bewijsstukken aangetroffen. De sheriff zei ook dat hij de andere leden van de Rhoden-familie had aangeraden zich te wapenen, omdat de daders het misschien ook op hen gemunt hebben.
Volgens DeWine hadden de moorden waarschijnlijk met drugs te maken, aangezien in drie van de woningen sporen van cannabisteelt gevonden werden. De regio waar de familieleden woonden staat bovendien bekend als een buurt met veel drugsgerelateerde problemen. Er wordt regelmatig melding gemaakt van heroïnehandel en overlijdens die te maken hebben met drugs.

bron: Belga