Proces van start tegen Franse moeder die kinderen vermoordde uit liefdesverdriet

In het Franse Vesoul is het proces van start gegaan tegen een 28-jarige moeder die haar twee kinderen vermoordde. Aurore Baumgartner verdronk haar tweejarige dochtertje en 9 maanden oude zoontje in 2013, nadat ze te weten was gekomen dat haar partner er met een andere vrouw vandoor was gegaan.
“Ik heb er spijt van dat ik mijn kinderen pijn heb gedaan. Ik had me niet op hen moeten afreageren, zij zaten er voor niets tussen, zij wilden alleen maar leven”, verklaarde de beklaagde aan de jury.

De vrouw verdronk haar twee kinderen in bad op 15 mei 2013. Daarop verwittigde ze zelf de hulpdiensten: “Ik heb net mijn kinderen vermoord. Mijn vriend heeft me verlaten, hij is ervandoor met een andere vrouw”, klonk het.
Bij hun aankomst bij de vrouw thuis in Ronchamp troffen de hulpdiensten de levenloze lichamen van beide kinderen aan in het bad. De moeder verklaarde dat ze na de moord op haar kinderen had geprobeerd zelfmoord te plegen, maar dat mislukte.

De gerechtspsychiaters benadrukken dat de vrouw “emotioneel onvolwassen” en “zwakbegaafd” is. Volgens hen “is het mogelijk dat de beschuldigde haar kinderen niet langer als levende wezens beschouwde, maar als een middel om hun vader pijn te doen”.
De man, een militair die in de buurt van Parijs woonde, was nooit echt betrokken bij het gezinsleven. Hij bezocht de kinderen slechts af en toe, het jongetje had hij nooit als het zijne erkend.
De uitspraak op het proces tegen Baumgartner wordt morgen verwacht. De vrouw riskeert levenslange opsluiting.

Bron: Belga