Federale begroting – Staking in Belgische gevangenissen gestart

De aangekondigde staking in de Belgische gevangenissen is maandagavond om 22.00 uur officieel gestart. Zowel de socialistische als de christelijke vakbond zullen tot woensdagmorgen 06.00 uur actievoeren in de detentiecentra. De socialistische overheidsvakbond ACOD zal morgen/dinsdag actie voeren bij het federale overheidspersoneel tegen de begrotingsmaatregelen van de federale regering.
Gino Hoppe, federaal verantwoordelijke bij ACOD, bevestigt dat het gevangenispersoneel maandagavond om 22.00 uur al in staking gaat, vanaf het moment dat de nachtshift begint te werken.
Hoewel ACV-Openbare Diensten niet heeft opgeroepen tot een algemene deelname aan deze staking van de federale ambtenaren, zal ook de christelijke gevangenisvakbond het werk vanaf maandagavond neerleggen. “Onze actie is gericht tegen het personeelstekort en het uitblijven van de flexipremie”, zegt ACV-verantwoordelijke Filip Dudal. De ACV’er voelt zich echter niet in de steek gelaten door de top van de christelijke overheidsvakbond. “Ik sta niet geïsoleerd, ik voel me net goed gesteund”, aldus Dudal.
Ook het Veiligheidskorps zal dinsdag staken, geeft Dudal nog mee.

bron: Belga