Amerikaanse ex-senator kondigt huwelijk met 50 jaar jongere man aan

door
Belga
Leestijd 1 min.

De voormalige Amerikaanse senator Harris Wofford heeft aangekondigd dat hij op 90-jarige leeftijd zal hertrouwen met een vijftig jaar jongere man. De Democraat heeft van 1991 tot 1995 in de Senaat gezeteld voor de staat Pennsylvania. "Voor sommigen is onze band heel natuurlijk, voor anderen komt het als een vreemde verrassing, maar de meesten zien al snel de kracht van onze gevoelens en onze liefde voor elkaar", schreef Wofford zaterdag over zijn relatie met Matthew Charlton in een column voor de krant New York Times. "We zijn al vijftien jaar samen."

"Onze samenleving probeert al te vaak mensen te labelen (...) - als hetero, homo of ertussenin. Ik categoriseer mezelf niet op basis van het geslacht van wie ik liefheb", scheef Wofford verder. "Op 30 april, op de leeftijd van 90 en 40 jaar, zullen we elkaar de hand reiken en beloven om ons te verbinden."

Wofford was 48 jaar getrouwd met zijn vrouw Clare, toen zij in 1996 overleed. Vorig jaar liet het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten het homohuwelijk overal in het land toe.

Bron: Belga