Noor (80) krijgt verloren portefeuille terug met meer geld

Christian Øxnevad was zijn portefeuille kwijtgeraakt toen hij boodschappen ging doen. Drie weken later kreeg hij zijn beurs terug, volledig onbeschadigd en met opvallend meer geld in.

De 80-jarige man vertelt aan de Noorse krant Dagbladet dat zijn portefeuille 1.000 Noorse kronen (zo’n 108 euro) bevatte toen hij het verloor. De verbazing was dan ook groot toen hij plots een pakketje in de brievenbus kreeg, met zijn geldbeugel en maar liefst 2.000 Noorse kronen. “Het lijkt wel een avontuur met een happy end“, zegt Øxnevad in de krant.

Naast het extra papiergeld zat er ook een briefje in het pakketje. “Hallo. Ik was blut toen ik jouw portefeuille vond in het winkelcentrum. Ik moest eten kopen voor mijn kinderen en gebruikte jouw geld. Nu stuur ik het terug met wat interest. Hou je goed. Groeten van iemand die alles opnieuw goedmaakt.”

“Toen ik het briefje las, begon ik spontaan te huilen. Ik ben zelden zo ontroerd geweest”, voegt de gepensioneerde Noor er nog aan toe. “Nog belangrijker dan het terug hebben van mijn geld is het inspirerende verhaal. Ik zou de vinder heel graag ontmoeten. Als die persoon nog steeds in geldnood verkeert, wil ik graag helpen.”

Foto Pixabay