Jupiler Pro League - Penalty in blessuretijd houdt Gent in titelstrijd

Landskampioen AA Gent heeft zondagavond de vijfde speeldag in play-off I afgesloten met een 1-2 zege in Genk. Bij de rust was de stand in evenwicht: 1-1. De driepunter brengt Gent naast Anderlecht op de tweede plaats, op drie punten van Club Brugge. Leon Bailey zette de thuisploeg in de 15e minuut op voorsprong, zeven minuten later bracht Laurent Depoitre Gent langszij. De tweede helft zou Gent met tien moeten afwerken. Kenneth Saief kreeg net voor rust rood voor een fout op Sebastien Dewaest. Trainer Hein Vanhaezebrouck uitte daarover zijn ongenoegen en werd door scheidsrechter Alexandre Boucaut naar de tribunes gestuurd. Ondanks de numerieke minderheid bleef Gent vol voor de zege gaan. Het werd daarvoor beloond in blessuretijd, toen Boucaut de bal op de stip legde na een fout op Depoitre. Renato Neto zette de strafschop om.

Eerder op de dag leed Anderlecht een 4-2 nederlaag bij Oostende, Club Brugge won zaterdag al met 5-0 van Zulte Waregem. Brugge gaat met 41 punten aan de leiding, voor Gent en Anderlecht (38), Genk (33), Oostende (26) en Zulte Waregem (24).