Belgen in het buitenland - Fabregas (3 assists) en Hazard (2 goals) bezorgen Chelsea makkelijke zege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chelsea, met Eden Hazard na zes weken blessureleed opnieuw in de basis, is zaterdag op de 35e speeldag van de Engelse Premier League met 1-4 gaan winnen op het terrein van Bournemouth. Uitblinker Cesc Fabregas deelde drie assists uit, waaronder eentje aan de wederoptredende Hazard. De Rode Duivel tekende voor zijn eerste twee competitiedoelpunten van het seizoen. Thibaut Courtois werd onder de lat bij de "Blues" vervangen door Begovic. De Rode Duivel zit een schorsing uit na zijn rode kaart in de verliespartij tegen Manchester City van vorige week (0-3). Chelsea kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Fabregas bereikte met een splijtende pass Pedro (6.), die de 0-1 met een opwippertje over doelman Boruc in doel werkte. Een halfuur later verdubbelde Hazard de voorsprong. Fabregas tikte het leer met een hakje tot bij Hazard, die met een lage schuiver zijn eerste competitietreffer van dit seizoen scoorde. Met een rake kopbal milderde Elphick (36.) nog voor de thee tot 1-2. Willian (71.) stifte de 1-3 - opnieuw op aangeven van Fabregas - tegen de netten. In de blessuretijd legde Hazard de 1-4 eindstand vast.

Liverpool is in eigen huis blijven steken op een 2-2 gelijkspel tegen staartploeg Newcastle United. Zonder de geblesseerden Divock Origi en Christian Benteke was doelman Simon Mignolet de enige Belg in het elftal van de "Reds". De Franse verdediger Mamadou Sakho werd na een positieve dopingplas niet opgesteld. Liverpool stond er aan de rust nochtans goed bij, nadat Sturridge (2.) en Lallana (30.) de score op 2-0 hadden gebracht. Cissé (48.) kopte na mistasten van Mignolet de 1-2 binnen. Colback (66.) realiseerde met een afgeweken schot de gelijkmaker.

In de stand is Liverpool zevende met 55 punten, eentje meer dan Southampton. Chelsea volgt op de negende plaats met 47 punten en behoudt nog een waterkansje op Europees voetbal. Bournemouth is dertiende. Newcastle United pakt een belangrijk punt in de strijd tegen de degradatie, maar blijft wel voorlaatste.

.

bron: Belga