“Het zit er niet in dat het Younes-proces wordt herzien”

Het zit er niet in dat het Younes-proces wordt herzien

In tegenstelling tot wat Het Laatste Nieuws bericht, is er geen lopend onderzoek in verband met de dood van de 4-jarige Younes Jratlou in 2009. Dat stelt het parket van Doornik. “Het zit er niet in dat het proces wordt herzien”, luidt het verder.
“In april 2015, dus een jaar geleden, heeft de moeder van Younes inderdaad bij de politie een klacht ingediend op basis van (vermeende) nieuwe elementen in haar bezit. Daarbij onder meer het feit dat Younes bij de hand zou genomen zijn door een persoon, en de aanwezigheid van een witte bestelwagen nabij de plaats van zijn verdwijning. Meerdere onderzoeksopdrachten werden opgestart”, verklaarde Frédéric Bariseau, de substituut-procureur van Doornik.

“Vandaag zijn we aan het einde van dat onderzoek dat niets nieuws aan het licht heeft gebracht, tenzij de elementen die de moeder van Younes naar voren heeft gebracht tijdens het assisenproces. Er is dus geen grond voor een herziening van het proces”, preciseerde hij.Mohamed Jratlou, de vader van het slachtoffer, werd in juni 2012 veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor onvrijwillige doodslag. De man blijft ontkennen dat hij zijn kind om het leven bracht.

bron: Belga